Seniorencomplex Kortonjo Eindhoven

2 minuut

Iedere Eindhovenaar kent Kortonjo. Het was dan ook een eer toen wij werden benaderd om een energieadvies te maken voor het ‘beroemde’ appartementencomplex aan de Herman Gorterlaan.

Type opdracht

Maatwerkadvies en integratie tot Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP)

Het gebouw

Seniorencomplex Kortonjo, dat werd gebouwd in 1974, is prachtig gelegen aan natuurgebied de Genneper Parken. Het complex dankt zijn naam aan het tegenovergelegen rijksmonument Villa Kortonjo, dat rond 1907 werd gebouwd door de notaris J.J. Fens. De 215 appartementen van verschillende grootte zijn officieel gelegen aan de Herman Gorterlaan 3 tot en met 439, maar een echte Eindhovenaar zal zeggen aan de Aalsterweg.

De geleverde dienst

Wij gaven de VvE een integraal verduurzamingsadvies. Hierbij hielen we rekening met de bestaande MJOP, bewonerswensen, comfortklachten en einde levensduur van de installaties. Ook alle bouwtechnische details werd door onze energie prestatie adviseur beoordeeld. Bij deze opdracht konden wij een leuke mix van kennis en ervaring inzetten.

Wat maakt dit project leuk?

Samen met Elektrotechnisch Bureau Van Keulen en zonnepanelenspecialist HD Solar gaf onze directeur Frank van Hal een presentatie van alle doorgerekende scenario’s. Vervolgens was er mogelijkheid tot het stellen van vragen vanuit de VvE. Daaropvolgend heeft het bestuur toestemming van de VvE gekregen om één van de door ons doorgerekende scenario’s uit te voeren. VvE’s hebben meestal een stroeve en trage besluitvorming. Dat er in één van de grootste VvE’s van Eindhoven daadwerkelijk verduurzaming gaat plaats vinden, maakt ons trots!

Heeft u maatwerkadvies nodig voor uw VvE?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!