Binnen 4 stappen een energielabel aanvragen

Afspraak inplannen

Dien uw aanvraag in. Wij brengen uw wensen in kaart en plannen een afspraak.

Inspectie

Wij controleren de maten op de tekeningen en verzamelen gegevens over de bouwkundige constructies en installaties. Hier maken we foto’s van.

Rapportage

We rapporteren op welke onderdelen de woning goed scoort en waar er verbetermogelijkheden zijn. Voor een uitgebreid advies vraagt u een maatwerkadvies aan.

Energielabel

U ontvangt een definitief energielabel dat is afgemeld bij het RVO. Te gebruiken wanneer u een object wilt verkopen of verhuren.

Over EPAplus

Energielabelkaart

Benieuwd naar de omgeving? Ontdek HIER direct hoe groen uw stad, wijk of buurt scoort.

Door heel Nederland

Wij leveren energielabels voor panden door heel Nederland.

Vaste lage prijzen

Gegarandeerd de laagste prijs. Door onze laagste prijs garantie weet u zeker dat u niet te veel betaald.

Snel geregeld

Wij leveren uw energielabels zo snel mogelijk. Heeft u haast? Dan is het mogelijk om binnen enkele dagen een energielabel te regelen.

Binnen één werkdag reactie

Heeft u een aanvraag ingediend? Dan hoeft u niet lang te wachten. Wij reageren binnen één werkdag.

Portefeuille korting mogelijk

Heeft u meerdere panden waar u een energielabel voor nodig heeft? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat.

Kies het energielabel dat bij u past

Een energielabel aanvragen bij EPAplus is heel transparant. U weet zeker dat u altijd kunt vertrouwen op een vaste lage prijs. Hieronder vindt u de prijzen per objectgrootte. Een energielabel voor een grondgebonden woning of appartement aanvragen? Klik HIER.

Is uw pand groter dan 2.000m2? Vraag een offerte op maat aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe zuinig een woning of bedrijfspand is en wat u kunt doen om dit te verbeteren. Bij verkoop of nieuwe verhuur bent u verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben. Heeft u dat niet, dan riskeert u een boete.

Waarom heb ik een energielabel nodig?

Bij het te koop aanbieden van woning is een definitief energielabel verplicht. Per 1 januari 2023 moeten kantoren groter dan 100 m2 voldoen aan energielabel C. Voldoet het pand hier niet aan, dan mag het na die datum niet meer als kantoor worden gebruikt. In 2030 wordt energielabel A zelfs verplicht.

Heb ik een energielabel nodig?

Ja, bij verhuur of het te koop aanbieden van woning is een definitief energielabel verplicht. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Per 1 januari 2023 moeten kantoren groter dan 100 m2 voldoen aan energielabel C. Voldoet het pand hier niet aan, dan mag het na die datum niet meer als kantoor worden gebruikt. In 2030 wordt energielabel A zelfs verplicht.

Hoe lang duurt een aanvraag?

Meestal al na enkele dagen, maar altijd binnen een week. Hoe snel u het energielabel ontvangt, vertellen we u direct na uw aanvraag. Dit is afhankelijk van het moment waarop onze expert een bezoek aan uw pand kan brengen en de berekeningen kan uitvoeren.

U ontvangt een afschrift (pdf-bestand) van het energielabel direct nadat het label is geregistreerd bij overheidsdienst Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) per mail van ons.

Hoe werkt een aanvraag?

Laat uw gegevens achter, selecteer welk product u wilt afnemen en wij gaan voor u aan de slag.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van energielabels voor uw pand, project of woning? Laat dan uw gegevens hier achter en stel uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.