Energielabel woningen

Energielabel voor woningen

Gaat u uw woning verkopen of verhuren? Dan bent u wettelijk verplicht om voor de woning een energielabel te hebben. EPAplus kan dit voor u verzorgen. Wij komen bij u thuis voor de inspectie van de woning, wij berekenen uw energielabel en sturen u daarvan een certificaat toe, inclusief rapport met bevindingen. 

Waarom een energielabel voor uw huis?

Een energielabel is verplicht bij verhuur of verkoop van uw woning. De reden hiervoor is verduurzaming. Het energielabel wordt bepaald aan de hand van een fysieke opname van het object en een berekening in de geaccrediteerde energielabel software. Hierbij dienen wij het landelijke opnameprotocol te volgen. Dit staat beschreven in BRL 9500 Deel 1 en 3. 

Met onze kennis en ervaring vragen wij energielabels aan voor o.a. VvE’s, particuliere beleggers en particulieren. Wij verzorgen de inspectie, de aanvraag en het afmelden bij het RVO. 

Profiteer van ons maatwerkadvies

Eigenlijk is een energielabel nog maar het begin. Het geeft antwoord op de vraag ‘Welk energielabel heeft mijn huis?’ Hiermee wordt duidelijk welke investering er nodig is om de woning up-to-date te krijgen. Zo wordt het huis duurzamer en heeft u lagere energielasten.  

Dankzij het betere energielabel creëert u zo een hogere woningwaarde. Banken geven ook rentekorting op de hypotheek als u een lager energielabel op uw woning heeft. Bovendien krijgt u € 9.000 extra financieringsruimte om te verduurzamen. Om u met deze zaken te helpen, bieden wij maatwerkadvies: 

  • Uitgebreide inspectie huidige staat 
  • Wensen verduurzaming in kaart brengen 
  • Uitwerken verschillende scenario’s 
  • Subsidiescan 
  • Kosten/batenanalyse 
  • Begeleiding bij uitvoering verduurzamingsplannen 
  • Energielabel voor de woning 

 Meer weten? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat. 

Prijzen energielabel woningen

Een energielabel voor uw huis aanvragen bij EPAplus is heel transparant. U weet zeker dat u altijd kunt vertrouwen op een vaste lage prijs. Hieronder vindt u de prijzen voor grondgebonden woningen per objectgrootte.

Prijzen appartementen

Ook voor het aanvragen van een energielabel voor een appartement is bij EPAplus heel transparant. U kunt vertrouwen op een vaste lage prijs. Hieronder vindt u de prijzen voor appartementen per objectgrootte.

Uitgangspunten “opname- en afmelding door EPAplus voor zowel woningen als appartementen”:
Tarieven zijn inclusief 21% btw;
Minimaal plattegronden en gevels worden aangeleverd;
Meerprijs ontbreken plattegrond(en): € 75,- (incl. btw);
Tarieven zijn inclusief reiskosten voor maximaal 20 km enkele reis;
Meerprijs boven 20 km enkele rijs: € 1,50/km (incl. btw);
Tarieven zijn inclusief afmeld- en certificaatkosten;
Gegevens over na-isolatie, PV-panelen- en verwarmingstoestel (facturen bijvoorbeeld).