Gemeente Meierijstad

2 minuut

EPAplus werd door de gemeente Meierijstad gevraagd om voor negentien vastgoedobjecten de Informatieplicht energiebesparing uit te voeren. Dat betekent dat voor alle objecten een onderzoek is gedaan naar energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Type opdracht

Audit Informatieplicht energiebesparing

De gebouwen

Het ging hier om negentien vastgoedobjecten waarvan de gemeente Meierijstad eigenaar en/of (deels) gebruiker is. Wij voerden de audit uit bij onder andere het gemeentehuis, Het Oude Raadhuis, zwembaden zoals De Molen, De Neul en De Beemd, de brandweerkazerne en de bibliotheek. Een leuke variatie aan gebouwen en bedrijven.

Geleverde dienst

EPAplus toetste per gebouw de erkende maatregelenlijsten energiebesparing (EML) om te voldoen aan de wetgeving. Zowel de gebouwen, de faciliteiten alsmede de processen in de gebouwen werden in kaart gebracht. Het resultaat is een lijst van maatregelen per gebouw welke opgenomen kunnen worden in het meerjaren-onderhoudsplan.

Wat maakt dit project zo leuk?

Je maakt kennis met uiteenlopende gebouwen van monumenten tot en met nieuwbouw in alle vormen en maten met daarin uiteenlopende bedrijven. Je mag letterlijk een kijkje in de keuken nemen en maakt flinke impact door (groot)verbruikers bewust te maken van besparingskansen.

Leuk detail

Henk Wulms, die verantwoordelijk was voor deze opdracht, werd verrast door het lekkerste 12 uurtje dat hij ooit geproefd heeft, in Het Oude Raadhuis in Veghel, bij Brownies&downieS. Waarvan akte!

Heeft u ook een project dat moet voldoen aan de Informatieplicht energiebesparing?

Neem dan contact met ons op.  Wij helpen u graag verder met maatwerk op het gebied van energieprestatieadvies.