De Bankier Tilburg

2 minuut

Al meer dan 65 jaar staat het bankgebouw van Van Mierlo & Zoon aan de Spoorlaan in het centrum van Tilburg. Het gebouw bekleedt al jaren de oorspronkelijke functie niet meer. Na een flinke verbouwing biedt het gebouw nu 1.050 m2 aan commerciële ruimten en werden aan het gebouw een toren met nog eens 120 luxe stadsappartementen gebouwd. Zo werd De Bankier geboren.

Type opdracht

Energielabels bij oplevering

Het gebouw

De Bankier is een karakteristieke toren van 75 meter hoog. De plint, samen met het bestaande bankgebouw, bestaat volledig uit commerciële ruimten, terwijl de toren 24 verdiepingen telt. Hierin zijn 120 appartementen gesitueerd. Van kleine studio’s tot ruime appartementen en zelfs twee penthouses, waarvan ongeveer 53 huur- en circa 65 koopappartementen. Architectenbureau Diederen Dirrix was verantwoordelijk voor het ontwerp.

De geleverde dienst

In opdracht van Huybregts Relou verzorgden wij de energielabels voor alle appartementen. Omdat het gebouw nog volgens de oude EPC-methode is vergund, waren tussentijdse kwaliteitscontroles niet nodig.

Wat maakt dit project leuk?

Dit project zat precies in de overgang van oude methodiek naar nieuwe methode. Om die reden gaven wij op locatie een presentatie aan alle werkvoorbereiders van Huybregts Relou, betreft de wijzigingen voor energielabels aangaande de bepalingsmethode NTA8800. Een mooie rondleiding mocht niet ontbreken.

Heeft u energielabels nodig voor uw nieuwbouwproject?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!