Maatwerkadvies

3 minuten

Maatwerkadvies

Uw situatie is uniek. Het kan dus zomaar zijn dat uw behoefte ergens anders ligt dan bij een standaard dienstverlening. Om die reden bieden wij u ook maatwerkadvies.

Opname op locatie en uitgebreide analyse

Ons integrale maatwerkadvies helpt u bij besluitvorming in het verduurzamingsproces. Inclusief een opname op locatie en een uitgebreide analyse van de huidige energieprestatie van het gebouw. We vragen daadwerkelijke energieverbruiken en het energiecontract op bij de gebruiker/beheerder en gaan op locatie onderzoeken welke verbetermaatregelen mogelijk zijn.

Dankzij onze kennis en ervaring van zowel bouw als installatietechniek kunnen we alle gebouwen integraal benaderen. Door de samenwerking met moedermaatschappij bureau FRANKEN hebben we ook veel ervaring met monumentale gebouwen.

Scenario’s op basis van uw randvoorwaarden

Na de opname op locatie en het vergaren van relevante documenten, rekenen we met onze geattesteerde software alle ‘losse’ verbetermaatregelen door en bundelen combinaties van maatregelen, zogeheten scenario’s. Binnen het advies nemen we randvoorwaarden zoals gewenste comfortniveau, ambitieniveau en beschikbare (financiële) middelen mee.

Het eindproduct is een overzicht van maatregelpakketten (scenario’s) met investeringen, besparingen (gas, elektra en CO2) en terugverdientijden (TVT). Zo kunt u snel een keuze maken voor een maatregelpakket en heeft u meteen een investeringsraming om mee naar een aannemer, installateur of leverancier te gaan.

EPAplus is een koepelorganisatie

Goed om te weten: wij zijn BRL9500 gecertificeerd en mogen dus als koepelorganisatie energielabels bij RVO registreren. Ook externe adviseurs, zoals zzp’ers, kunnen hiervoor bij ons terecht. Wij leiden hen ook op en verrichten de eerste verplichte audits met ze. Zo begeleiden we ze in het werkveld als ze net van de opleiding komen.

Inzicht dankzij ons rapport

In het rapport dat u krijgt met ons maatwerkadvies komen o.a. de volgende onderdelen aan bod:

  • Een helder overzicht van de huidige energieprestatie van een gebouw
  • Inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen
  • Inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen
  • Inzicht in de CO₂-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen

Interesse? 

Neem contact met ons op om te horen hoe wij u kunnen voorzien van maatwerkadvies. Wij helpen u graag verder. Wat we minimaal nodig hebben voor een goed advies is zoveel mogelijk informatie; zoals bestektekeningen, energiecontracten, onderhoudshistorie en toegang tot het gebouw inclusief technische ruimtes.