QV-10 meting

3 minuten

Bent u eigenaar van of houdt u zich bezig met maatschappelijk vastgoed, zoals overheidsgebouwen, zorginstellingen of scholen? Of u nu eigenaar of ontwikkelaar bent, de overheid komt u tegemoet bij het verduurzamen van uw vastgoed door middel van de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed, ook wel DUMAVA genoemd.

EPAplus en DUMAVA

Op 3 juni 2024 zal de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidieregeling DUMAVA, met een subsidieplafond van 237,5 miljoen euro, voor de derde keer open. Vanaf 20 mei krijgt u echter al de kans om een conceptaanvraag in te dienen. Klik HIER voor meer informatie

Met EPAplus zijn we goed bekend met de DUMAVA-regeling. Naast de ervaring met het aanvraagproces en alle vereiste rapportages, richten wij ons (subsidie-overstijgend) op de achterliggende vraag vanuit de opdrachtgever en de kansen voor het object/ de objecten. Het is bij ons tevens mogelijk de DUMAVA aanvraag te doen voor het verduurzamen van (rijks)monumentaal vastgoed. Hiervoor werken wij nauw samen met bureauFRANKEN.

Wat is DUMAVA?

DUMAVA is een tijdelijk subsidieprogramma van de Rijksoverheid dat eigenaren van maatschappelijk vastgoed helpt bij de verduurzaming van hun gebouw(en). Met als doel het stimuleren van de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, zoals ziekenhuizen, sportclubs en culturele instellingen. Waardoor het energieverbruik en het CO2-uitstoot van maatschappelijk vastgoed zullen verminderen. Met als doel om uiteindelijk de CO2-uitstoot met 55% te verminderen in 2030.

Welk maatregelen komen in aanmerking voor DUMAVA

Eigenaren van maatschappelijk vastgoed, maar ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen voor de volgende maatregelen subsidie aanvragen:

  • Isolatie van daken, muren, en vloeren;
  • Vervanging van ramen en deuren;
  • Installatie van energiezuinige installaties, zoals warmtepompen en zonnepanelen.

Kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen van DUMAVA-subsidie?

Neem dan contact met ons op door te bellen naar 040 303 45 50 of een e-mail te sturen naar info@epaplus.nl. Wij helpen u graag verder.