STRIJP-T BREIDT UIT MET DUURZAAMHEID

5 minuten

Adviseurs in duurzaamheid bebouwde omgeving bundelen de krachten

Klimaatadaptatie is dé uitdaging voor de bouwsector. Dit betekent kennis delen, innoveren en samenwerken. Om als krachtige partij deze markt nu en in de toekomst te kunnen bedienen, zijn per 1 januari 2022 de activiteiten van Unielabel uit Helden samengegaan met EPAplus, onderdeel van bureau FRANKEN uit Eindhoven. Deze samenwerking versterkt het team, de marktpositie en de activiteiten binnen de bebouwde omgeving.

Mooie stap

Henk Wulms van Unielabel: “Dit is een mooie stap voor Unielabel om de verduurzamingsactiviteiten in de bouwsector, samen met Frank van Hal en Karel Franken, verder uit te bouwen. Ze zitten in een schitterend pand in Strijp-T waar Unielabel in 2017 het energieadvies heeft verzorgd, bij de herbestemming van de oude energiecentrale van Philips naar Innovation Powerhouse. Leuk om in die omgeving mee te werken aan het verder uitbouwen en complementeren van de activiteiten. Het voelt als thuiskomen.”

Dezelfde taal

Frank van Hal, directeur van EPAplus. “Met bureau FRANKEN zijn wij enkele jaren geleden EPAplus gestart. Wij werkten daarvoor met DUVA-advies vanuit de werkomgeving van bureau FRANKEN. Inmiddels bestaat EPAplus uit een team van 10 vaste medewerkers en is er een hechte samenwerking met de rest van het team van bureau FRANKEN. De samenwerking met Unielabel is een mooie stap, we kennen Henk en Unielabel al langer en spreken dezelfde taal. We kijken uit naar de samenwerking met de medewerkers en klanten van Unielabel.”

Nog meer mogelijkheden Karel Franken, oprichter van bureau FRANKEN: “Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om van betekenis te zijn in deze bijzondere tijd, waarin de klimaatdoelen ons vakgebied domineren. We kunnen bij de verduurzaming van woningen, utilitaire gebouwen en monumenten in de volle breedte adviseren en wijzen graag de weg naar realistische en verstandige keuzes. Henk en Frank zijn twee experts, die beide varen op een goede kennis, een uitstekend netwerk en een uitgebreid team van gediplomeerde EP-adviseurs. Het is strikt genomen een overname, maar voelt als een organische samenwerking. bureau FRANKEN kan daardoor bij alle technische en financiële huisvestingsvragen aansluiten”.

Over EPAplus

EPAplus is een jong bedrijf dat een bijdrage levert aan de verduurzaming van gebouwen. Het bedrijf werkt zowel met utiliteitspanden als woningen. Het team, dat bestaat uit professionals met verschillende disciplines binnen de bouwwereld, richt zich voor een groot deel op het opstellen van ernergielabels voor onder andere VvE’s, (semi-)overheidsinstanties, institutionele beleggers, particuliere beleggers en particulieren. EPAplus is gevestigd in het icoon van innovatie en duurzaamheid in Strijp-T, de voormalige energiecentrale van Philips.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank van Hal via 040-3034550 of info@epaplus.nl