Energielabel bedrijven

Energielabel bedrijfspand

Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. En als u een bedrijfspand verkoopt of verhuurt, is het ook verplicht om een energielabel te hebben voor het pand. Kortom: u wilt hier graag werk van maken. EPAplus kan dit voor u verzorgen. Wij doen de inspectie van het bedrijfspand, wij berekenen uw energielabel en sturen u daarvan een certificaat toe, inclusief rapport met bevindingen. 

Achtergrond van het energielabel

Een energielabel of energie-index voor kantoren, scholen, winkels- en horeca is verplicht bij verhuur of verkoop van het pand. Voor sommige gebouwen is een energielabel niet nodig, zoals fabriekshallen (industriefunctie) of beschermde monumenten.  

Het energielabel wordt bepaald aan de hand van een fysieke opname van het object en een berekening in de geaccrediteerde energielabel software. Hierbij dienen wij het landelijke opnameprotocol te volgen. Dit staat beschreven in BRL 9500 Deel 1 en 3. 

Maatwerkadvies voor bedrijfspanden

Profiteer van onze ervaring in het vastgoed. Wij bieden u snel het juiste label voor uw pand én een rapportage met aanbevelingen. Hierdoor kunt u aanpassingen realiseren en uiteindelijk uw energiekosten verlagen en de courantheid/waarde van het pand verhogen. Banken geven bovendien rentekorting op de hypotheek als u een lager energielabel op uw woning heeft. Een uitgebreide rapportage met verschillende uitgewerkte scenario’s nodig? Kies dan voor maatwerkadvies: 

  • Uitgebreide inspectie huidige staat 
  • Wensen verduurzaming in kaart brengen 
  • Uitwerken verschillende scenario’s 
  • Subsidiescan 
  • Kosten/batenanalyse 
  • Begeleiding bij uitvoering verduurzamingsplannen 
  • Energielabel voor het bedrijfspand 

Prijzen energielabel bedrijven

Een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen bij EPAplus is heel transparant. U weet zeker dat u altijd kunt vertrouwen op een vaste lage prijs. Hieronder vindt u de prijzen per objectgrootte.

Uitgangspunten “opname- en afmelding door EPAplus”:
Minimaal plattegronden en geveltekeningen worden aangeleverd;
Meerprijs ontbreken van plattegrond(en): €0,40/m2 (excl. btw);
Tarieven zijn excl. BTW;
Tarieven zijn inclusief reiskosten voor maximaal 20 km enkele reis;
Meerprijs boven 20 km enkele reis: €1,25/km (excl. btw);
Tarieven zijn inclusief afmeld- en certificaatkosten;
Gegevens over renovatie, na-isolatie, PV-panelen- en verwarmingstoestel (facturen bijvoorbeeld) kan zorgen voor een beter energielabel.